Wyjątkowy weekend w CH Maximus

Kiermasz wyrobów regionalnych oraz kiermasz ogrodniczy to atrakcje, które czekają na wszystkich odwiedzających Centrum Maximus w najbliższy weekend 14 i 15 maja. Oba kiermasze są unikalną propozycją dla wszystkich smakoszy lokalnych przysmaków oraz miłośników kwiatów.

Wędliny, oscypki, miody
Kilkudziesięciu producentów tradycyjnych polskich wyrobów zaprezentuje unikalną ofertę zdrowych i smacznych produktów. Pieczywo i smalec z Brodnicy na Mazurach, obwarzanki i wędliny z Mazowsza, korytyńskie sery, mazurskie ryby i jaja, kurpiowskie miody czy podhalańskie oscypki – to tylko wybrane propozycje, które przygotowali wystawcy. Nie zabraknie przy tym okazji do swobodnego wybierania, degustowania i kupowania tradycyjnych produktów bezpośrednio od ich producentów.

Wiosna w ogrodzie
Obok kiermaszu spożywczego na terenie CH Maximus odbędzie się kiermasz ogrodniczy. Na wszystkich działkowiczów i miłośników kwiatów czekają sadzonki kwiatów balkonowych i ogrodowych, a także kwiaty doniczkowe. Producenci przygotowali szeroki wybór roślin w atrakcyjnych cenach. W ofercie specjalnej będą pelargonie wiszące w cenie 3 zł, rozchodniki za 2,80 zł oraz goździki chińskie za 3 zł.

Kiermasze będą miały miejsce w hali D w pasażu głównym.
Najbliższy weekend w CH Maximus zapowiada się bardzo atrakcyjnie. Każdy amator tradycyjnej polskiej żywności oraz miłośnik ogrodów znajdzie coś dla siebie.


Dojazd do Centrum Maximus
Klienci mogą dojechać do Centrum korzystając z bezpłatnych linii MaxiBus, które kursują w dni powszednie oraz w soboty i niedziele. Szczegółowy rozkład jazdy znajduje się na stronie www.maximuscenter.pl
Do Centrum Maximus można dojechać także komunikacją podmiejską, liniami autobusowymi 703, 711 i 733. Przystanki na żądanie usytuowane są na szosie katowickiej w Wolicy oraz pod Wolicą.
Centrum Maximus jest czynne codziennie w godzinach 8.00-17.00 (hale A, B, C, D). Hala E jest czynna codziennie od 8 do 20.



Kontakt dla mediów:
Anna Zając
Triple PR
ul. Elektoralna 24 lok. 73; 00-892 Warszawa
tel. 022 216 54 14
anna.zajac@triplepr.pl